The Secret of Monkey Island

I dag kjøpte jeg enda et spill fra Steam: The Secret of Monkey Island, dvs. ikke den gamle, men den oppussede utgaven.

Dessverre har de ikke laget den for Linux, så spillet ble kjøpt og kjørt under Steam for Windows under Crossover (wine).

Spillet fungerte utmerket! Jeg fikk godfølelsen igjen med en gang fra den gangen da jeg for rundt 20 år siden satt og spilte dette spillet hjemme. Det er et eller annet magisk over dette spillet jeg aldri har funnet skikkelig igjen i noe annet adventure-spill siden. Kanskje fordi det var det første spillet adventure-spillet jeg spillte skikkelig, men jeg tror ikke det var bare det. Det er et eller annet med stemningen og humoren som var i en egen klasse. Day of the Tentacle hadde noe av det, men nådde likevel ikke helt opp for min del.

Underveis i spillet kan du når som helst switche over mellom gammel og ny grafikk med F10. Planen var å mimre og spille det med gammel grafikk, men det ble liksom litt rart med veldig stor skjerm og VGA-grafikk. Skjermene var mindre før, og jeg har nok glemt hvordan det var å se på kornete grafikk. Så jeg endte med å spille mest i ny grafikk. Men jeg trykker jevnt og trutt på F10 for å se hvordan det egentlig var 🙂

Anbefaler flere gamle knarker som meg å kjøpe spillet og mimre litt, eller kanskje til og med grave frem et par disketter. Jeg har de gamle diskettene liggende hos mine foreldre, og den gamle 486SX’en står der enda. Jeg må nok snart få fyrt den opp igjen og se Monkey Island slik det en gang ble spilt. Først med PC-speaker, og så med 8-bit Mono SoundBlaster lydkort 🙂 Det var tider…

One Reply to “The Secret of Monkey Island”

  1. Aaaah, nostagi 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.