Blindtest av cola

Light-brus smaker jo per definisjon ikke helt bra… Men hvem er egentlig best? Jeg har vel knapt hatt to forskjellige alternativer ved siden av hverandre, og dermed var dette for meg et helt åpent spørsmål. Denne uka bestemte jeg meg derfor å gjøre noe med dette, og gikk til innkjøp av fire forskjellige sukkerfrie colaflasker.

image

I Radarveien ble det derfor en blindtest, med meg og Heidi i testpanelet.  De fire alternativene var altså Pepsi Max, Cola Light, Cola Zero og Tab X-tra.  For å få til en blindtest hvor alle i panelet var med å ordne til var fremgangsmåten følgende:

 1. Til hver av oss ordnet jeg fire plastglass, dvs. tilsammen ble det altså åtte.
 2. I hver av dem helte jeg en cola-type.  Typen i glasset ble skrevet med tusj under.  Det ville ikke være mulig å lese dette før det var nesten tomt.  Brustypene sto parvis.
 3. Heidi gikk så inn  og fant alle fire parene stående hver for seg.  Hun visste da ikke hvilket innholdt hvert par hadde. Hun markerte så hvert par med bokstaver fra A til D i en tilfeldig rekkefølge.
 4. Hun bar så ut et sett til meg og et sett til seg hvor glassene var satt i uorden i forhold til på kjøkkenet.

image

Testen kunne så begynne.  Vi smakte litt på hver av dem og noterte for oss selv før vi sammenlignet til slutt.  Rangeringen var overraskende nok helt lik hos oss begge. Listen ble slik:

 1. Tab X-tra
 2. Pepsi Max
 3. Cola Light
 4. Cola Zero

Tab X-tra smakte en del mindre enn Pepsi max.  Men smaken var kanskje den som minte mest om vanlig cola.  Altså tam, men OK.  Pepsi Max smakte en del mer, men smaken er kanskje litt spesiell, og ettersmaken var litt mer tydelig.  Jeg satte først Pepsi Max først, men etter noen slurker hvor jeg kjente på ettersmaken ble den flyttet ned til andreplass.

Det vi begge var helt enige om, var at det var et langt steg ned fra Pepsi Max til Cola Light og Cola Zero. Det hele smakte lite cola, og ettersmaken var elendig.  Det kom litt brått på meg at de smakte så mye dårligere enn de to andre.  Jeg har som sagt aldri testet dem samtidig før, men dette var triste greier.

One Reply to “Blindtest av cola”

 1. Skulle hatt med noen sukkerholdige colaer i tillegg, for å se om det var tydelig hvilke det var 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.