Android app: Titanium Backup

Titanium Backup er gull verdt. Den krever at telefonen er roota (dersom du lurer på hva rooting er kan du f.eks. lese denne artikkelen hos DinSide).

Med Titanium Backup kan du ta backup av det meste: Programmer, programmenes innstillinger og data, SMS/MMS og mye annet. Listen over features er lang. Programmet kommer i to versjoner: Free og Pro, hvor Pro har en del ekstra features (som f.eks. flere backup-versjoner av samme program og backup til og fra Dropbox.

image Jeg har byttet ut Sense UI på min HTC Desire med Cyanogenmod. Når man bytter ROM kommer Titanium Backup virkelig til sin rett: Man slipper å hente ned alle programmene på nytt fra Market etter flashing av ny ROM; man kan istedet kjapt installere fra backup. Innstillingene man hadde før man byttet ROM tas vare på. Det sparer man ufattelig lang tid på.

Man kan i tillegg stille inn Titanium Backup til å ta automatisk backup med jevne mellomrom. Den dagen telefonen knekker har man en relativt fersk backup på SD-kortet som kan dyttes inn i ny telefon (så sant man er villig til å roote denne).

Jeg har kun nevnt de viktigste egenskapene, men les den komplette listen på den offisielle siden. Dette er helt klart en av de beste programmene for roota telefoner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.