Motorola Xoom

Jeg klarte ikke å vente lenger! Etter å ha fikla med Android-saker i jobbsammenheng og med en generell interesse for Android, så måtte det vel ende slik. I påvente av et Android 3.0-brett i norske butikker er eBay stedet å kjøpe slikt.

I øyeblikket er det Motorola Xoom som gjelder.

image

Jeg har lenge vært Android-fan. Telefonen min brukes jevnt og til alt mulig i hverdagen. Dette innlegget er f.eks. delvis skrevet på telefonen ute i fraværet mens poden koser seg i sandkassa (resten er skrevet på laptopen og Xoomen). Med denne bakgrunnen har jeg vært spent på nettbrettene som kommer.

Første gangen jeg så en iPad syntes jeg nettbrett var det dummeste jeg hadde sett. Til den prisen var den alt for lite brukelig. Etter å ha hatt min Desire et års tid må jeg innrømme at Apple hadde en god idé. Det samme sa jeg forresten om iPhone, så jeg er visst ikke så god til å se fremtiden.

Jeg bruker telefonen min til veldig mye mer enn å ringe og skrive tekstmeldinger. Xoomen brukes til mye av det samme men har en langt bedre arbeidsflate. Perfekt å strekke seg etter i sofaen når en skal sjekke et par ting. Bruken ligger mellom telefonen og laptopen. En kjent sak for alle iPadbrukere vil jeg tro.

Skal man skrive mye egner den deg ikke så veldig. Selv om den har norsk (skjerm)tastatur så fungerer det best til korte meldinger.

Til å lese mail på egner den seg derimot perfekt. Den nye gmail-klienten er utrolig fin. Den er oversiktelig og har bedre brukergrensesnitt enn telefonfetteren. Den medfølgende nettleseren er mange hakk bedre enn telefonutgaven. Her har vi faner som vi er vant med fra PCen. Ulempen er at de fleste avisene tror den er en telefon, og gir deg mobilsiden. Løsningen for meg er å ha Dolphin Browser HD i bakhånd.

Skjermen er super. Med 10.1 tommer har man god boltreplass. Den føles litt avlang, men etter noen dagers bruk liker jeg det godt. På høykant passer den fint til e-bøker f.eks. Skjermen har litt mye refleks, noe som gjør den litt slitsom i sola.

Batteritiden er lang. Vi (alle tre i husstanden) bruker den veldig flittig, men selv med konstant spilling og surfing lades den kun annenhver eller tredjehver dag.

På baksiden har den en stripe sv gummi. Det gjør den god å holde. På baksiden er powerknappen snodig nok plassert. Problemet med det er at jeg alltid roter med hvilket hjørne den er i. Tillegg har den to volumknapper. Flere fysiske knapper er det ikke. De andre er i skjermen og følger dermed skjermrotasjonen. Det fungerer utmerket

Den føles kjapp og fin, og henger ekstremt sjelden.

Jeg ble ganske skuffa da jeg så at den monteres som MTP og ikke USB mass storage. Kan ikke begripe hvorfor de velger det. Dermed er det ikke så rett frem å montere den som disk, men det er løsbart med nyeste versjon av libmtp i Linux (men har ikke prøvd selv). Usikker på hva man trenger av drivere i Windows. SD-kortet er ikke støttet enda, men støttes med en systemoppgradering alle venter på. En litt snodig situasjon!

Nå har vi hatt den i et par uker, og vi har blitt veldig glad i den begge to. Jeg strekker meg stadig etter den for å sjekke småting. Om noen er interessert, så er det kanskje lurt å vente å se hvordan Samsung Galaxy Tab 10.1 og 8.9 som kommer 8. juni i USA. De skal ha ganske lik spec. Men XOOMen anbefales i hvertfall!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.