Ukens Android-applikasjon 10: Lastpass

Lastpass er en tjeneste for å huske passord (og forsåvidt også brukernavn) til nettsteder, og er nok mest kjent som en tjeneste for bruk på datamaskiner.

Det finnes plugins til alle de store nettleserne (Firefox, Chrome, Safari og IE), og den synker passord på tvers av dem og på tvers av maskiner automatisk. Data lagres kryptert i nettskyen med et hovedpassord som kun du innehar. Passordet lagres ikke i skyen, så mister du dette er du solgt.

Jeg har brukt den en stund og endret passord en rekke steder. Nå er det slutt på utstrakt gjenbruk av passord! Likevel holder jeg nettbankene mine utenfor dette, for de har selvsagt hver sine passord som ikke er nedskrevet noe sted.

Så hvor kommer Android inn i bildet? For $1 i måneden kan du også bruke det på bl.a. Android. Hvor ofte har jeg ikke fått en mail på mobilen om at en vare er sendt, men jeg kommer meg ikke inn i nettbutikken for å se hvilken vare de har sendt (det hender ikke sjelden at det er mer enn én vare i pipen). Det er jo etterhvert nokså mange nettsteder med login jeg mottar mail fra, og med mindre jeg gjenbruker passord alt for ofte har jeg ikke sjanse til å huske det der jeg står med mobilen i hånden. Med Lastpass trenger jeg kun å skrive inn hovedpassordet, og så kan jeg gå til en hvilken som helst nettside og bli logget inn automatisk også på mobilen.

Det er én stor hake: Jeg er stor fan av standardbrowseren på min HTC Desire. Jeg har prøvd en rekke andre, men liker inntil videre den som fulgte med telefonen best. Lastpass har tydeligvis problemermed å integrere mot denne, for eneste mulighet er å benytte en innebygget browsersom følgermed Lastpass, eller laste ned en egen versjon av Dolphin-browser med Lastpass innebygget. Dette er nokså irriterende, men jeg kan leve med det.

One Reply to “Ukens Android-applikasjon 10: Lastpass”

  1. Bruker Lastpass selv, en utrolig kjekk applikasjon, bruker den hele tiden 🙂

    Jeg begynte å bruke den for fullt etter at jeg så Security Now hvor de tok for seg hvordan den fungerer..

    lenke til video: http://youtu.be/r9Q_anb7pwg

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.