Ukens Android-applikasjon 5: CamCard

CamCard er kort fortalt appliksjonen for folk som mottar mange visittkort og ønsker informasjonen i kontaktlisten i telefonen. Den finnes i en gratis versjon (Lite) og i betalversjon.

Du tar først bilde av et visittkort med kameraet, og så OCR scanner (tekstgjenkjenner) CamCard visittkortet og trekker ut informasjonen.

Resultatet blir presentert på en side hvor du har muligheten for å rette evt. feil og velge hvilken informasjon som skal være med. Lite-versjonen støtter kun navn og telefonnummer, mens betalversjonen støtter mobil, arbeidstelefon, fax, e-post, jobbtittel, firma, adresse og en del flere felter.

CamCard er avhengig av et relativt godt bilde, og jevn belysning er et must. Dersom dette er tilfredsstilt er den forbløffende flink til å gjenkjenne feltene. jeg har prøvd på en rekke visittkort i alle mulige varianter og design, og den gjør en veldig god jobb.

Telefonnummer gjøres alltid perfekt, mens den kan slite litt med spesialtegn, bindestrek osv. Men det er en kjapp sak å rette de små feilene som kommer manuelt, og vips har du en lagt inn en ny kontakt med langt flere felter enn du ellers ville orket å legge inn.

Et eksempel på mer-verdien av dette er besøksadressen som jeg aldri har lagt inn for hånd. Med CamCard får du dette inn “gratis”, og du kan slå opp adressen i Google Maps den dagen du skal besøke vedkommende.

Et negativt punkt er at programvaren tar veldig stor plass; mer enn 10 MB som er hårreisende mye. Heldigvis støtter siste versjon å bli flyttet tl SD-kort for Android 2.2 (Froyo) og oppover.

Nok en gang savner jeg å kunne kjøpe applikasjoner på Google Markets. Det er alltid litt styr å kjøpe med andre metoder. For de som mottar mange visittkort vil nok dette være vel verdt både pengene og jobben det tar å legge inn betalversjonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.