Ukens Android-applikasjon 4: RockPlayer

Jeg ser en del video (dokumentarer og annet) på T-banen på vei til og fra jobb. Jeg har brukt en Creative ZEN-spiller for dette tidligere. Da jeg kjøpte min nye HTC Desire var en DivX-spiller noe av det første jeg lette etter. Snodig nok sleit jeg med å finne noe bra.

Den første jeg så var yxflash, men denne kan kun spille av 2 minutter i gratisversjonen mens betalversjonen ikke er tilgjengelig før Google endelig får somlet seg til å åpne Android Market for kjøp i Norge.

Etter en stund kom jeg over RockPlayer. Den finnes i en gratisversjon med reklame, og i en betalversjon som kan kjøpes på produsentens sider for $ 9.90. Du kan betale med PayPal og mottar en kode som “låser opp” applikasjonen. Jeg betalte fort de 60 kronene betalversjonen kostet.

RockPlayer skal spille av mange format, men jeg har kun testet med DivX. Den spiller helt glatt. Den er lynrask på spoling/søk i filen. Den kan også dra ut video som ikke passer til skjermformatet slik at den viser filmen i fullskjerm.

Eneste seriøse irritasjonsmoment så langt er at den hakker litt et sekund eller to i lyden etter at man har spolt i filmen. Men så trenger man jo normalt ikke å spole så ofte, så det er til å leve med.

En annen liten sak er at om man får en tekstmelding, sms el.l. som man vil håndtere mens filmen pågår, så kommer man seg ikke tilbake rett i avspillingen når man skal tilbake (med langt press på home-knappen som man ellers kan gjøre). Da havner du i fil-listen, og du må velge filmen på nytt. Men den husker hvor du stoppet, så man kommer greit igang igjen.

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med den, men har altså ikke sammenlignet med andre avspillere. Når Android Market endelig kommer med betalprogrammer i Norge også, blir det et par til å velge imellom. Enn så lenge anbefaler jeg RockPlayer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.