Noen bilder med ny 7D

Endelig har jeg fått testet min nye 7D til litt makro. Jeg er kort og godt superfornøyd.

Søkeren er mye større enn 350D, bakskjermen med live view som kan zoomes inntil 10X (uvurderlig for eksakt fokus når en tar makro) er vanvittig bra (stor og klar). Den er god å jobbe med, og alle knappene føles godt plasserte og gjennomtenkt, selv om jeg har et lite stykke igjen før jeg jobber like glatt som med 350D.

Lysfølsomheten er vanvittig bra. Jeg var først litt skuffa i forhold til støy, men nå jeg nå har testet makro i “felt” så kan jeg ikke annet enn å si at det er et hav av forskjell. Flua på buskmuren (den gule blomsten) er tatt på frihånd. Slikt kan man gjøre med 1250 ISO og fortsatt ha blender 10. Med den store søkeren er det lett å stille klart på et øyeblikk også.

Med 100% dekning i søkeren har man stålkontroll også. Ikke det aller viktigste for meg, men unektelig en fin ting.

Den nusselige tassen på tujaen er tatt med stativ. Den holdt på med å åpne og lukke munnen mens den dro en dråpe inn og ut av den. Her fikk jeg testa live view med zooming også siden den satt så stille. Er fornøyd med at fasettøynene kan sees klart. Det er helt klart mye å hente på den siste skarpheten med denne funksjonen. Dessuten er det lettere å se resultatet av nedblendingen med riktig blender for å se hva slags dybdeskarphet man får siden live view kompenserer for lystapet også. Live view for å se på mens man tar bilder på frihånd slik man er vant til med kompaktkameraer er ubrukelig. Så er det sagt 🙂

På frihånd ligger den veldig godt i hånda. Den er langt bedre å holde enn den gamle 350D. Jeg savner ikke batteripakke (slik jeg kjøpte til 350D). Jeg har ikke den samme følelsen over at den er for lav slik at den blir rar å holde i. Jeg oppdaget med min gamle 350D at jeg likevel ikke brukte knappen ment for bilder på høykant så ofte som man skulle tro.

Det ene bildet har jeg lagt ved i fire versjoner: Det første slik jeg vil ha det. Det andre i full størrelse uten cropping, og det siste hardt croppet så dere kan se detaljene. Jeg har brukt Noise Ninja (støyreduksjon) i Bibble 5 slik jeg pleier på makro med rene bakgrunner på disse tre. Til slutt ligger det en versjon uten noise ninja. Hold musa over bildet for å se hvilke bilde som har hva.

Den som er hardt croppet viser litt støy, men ikke mer enn jeg kan leve med, og slett ikke ille for 1250 ISO.

Alle bildene er tatt med en 105mm Sigma 2.8 med 68mm mellomringer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.