Noen bilder med nytt kamera

I dag fikk jeg endelig testa det nye kameraet ute. Det var sterk sol, og ikke de enkleste forholdene for å ta noen bilder.

Nederst i posten ser dere noen bilder jeg tok i dag. Merk: Noen av bildene er beskåret, og rekodet i JPG med høy komprimering. Dere kan derfor oppleve JPG-distortion i detaljene. Det er ikke kameraets feil 🙂 Men jeg bare gjøre noen justeringer i bibble, og jeg må si jeg venter spent på når jeg får støtte for kameraets raw-format.

Kort oppsummert er jeg fortsatt svært fornøyd med kameraet. Det er raskt og fint å jobbe med. Linsehetta er jo litt irriterende, men siden jeg er vant med speilrefleks er det ikke noe stort problem for min del.

Kameraet har en makrofunksjon. Det fungerer jo ikke så verst til å være kompaktkamera. Jeg er jo vant til å jobbe med makrolinse og mellomringer på speilrefleksen, og det er jo noe helt annet. Den klarer ikke å fokusere når jeg går så nærme som jeg ønsker. Dessuten kommer det kjente problemet med kompaktkameraer at det ikke er mulig å få bakgrunnen ute av fokus. Med speilrefleksen ville jeg gått litt tilbake, zoomet litt inn for å få smalere vinkel mot bakgrunnen, og valgt en blender som var stor nok. En kjapp og grei affære. Det ville heller ikke vært noe problem at det var sterk sol i forhold til bakskjermen.

Bakskjermen var god i sollyset. Jeg foretrekker en god søker i en speilrefleks, men når jeg først må jobbe med en bakskjerm må jeg si den gjorde jobben ganske bra.

Kameraet har eksponeringskontroll, og det er et stort pluss. Man kan også velge et annet fokusområde enn midten. Det fungerer, men det er ingen kjapp affære å flytte dette slik det er på speilrefleksen. jeg sleit litt med dette da jeg tok bildet av bærene.

Man kan også styre styrken på blitzen, og på toppen av det hele støtter den auto-bracketing! Men ikke nok med det; disse overstyringene ligger ett trykk unna siden det er tildelt en egen knapp! I tillegg tilbyr kameraet histogram ved visning av bildet. Alt dette viser at kameraet er beregnet på entusiastene.

Jeg testa også å ta bilde av noen blomster mot en veldig lys himmel og brukte blitzen for å lyse opp blomstene. Jeg må si jeg er fornøyd med hva den lille blitztassen utretter i forhold til størrelsen sin.

Så med andre ord blir dette et fin-fint kamera å ha med seg på familietur når jeg ikke orker å drasse på speilrefleksen. Dette kameraet regner jeg med vi får med oss i langt flere anledninger enn det andre. Men noen erstatning for speilrefleksen på fototur er det imidlertid ikke! Langt derifra, men det ville være urettferdig å sammenligne slik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.