12-tagger

Som jeg skrev i en post i går så fikk jeg altså et bilde av en elgokse på det “faste” stedet jeg og svigers har når det gjelder elg og rådyr. Her har vi sett dyr flere ganger enn vi ikke har sett noen de siste par åra.

I dag dro vi tilbake for å se om vi kunne få øye på oksen vi så i går. Han så vi ikke snurten av. Men langs kanten på et jorde på veg mot utkiksposten vi hadde sett oss ut så vi noen enorme spor av elg. Dette måtte være en rusk.

Da vi rundet et hjørne gikk vi sakte og kikket forsiktig over en topp, og der fikk vi øye på en stor okse, langt større enn den vi så i går. I etterkant ble det klart at dette var en 12-tagger.

Her gjaldt det å være svært forsiktig. Jeg hadde sett for meg at vi måtte sitte en times tid på post og hadde ikke klargjort noe som helst. At jeg aldri lærer. Denne bommerten har jeg nå gjort flere ganger på dette stedet.

Jeg måtte bytte linse på kameraet fra en 18-55mm til en 75-300mm som er den største jeg har. Siden jeg ikke så ofte trenger telelinse (jeg har lagt en del mer i en makrolinse) er dette en stakkarslig sak, men den er jo langt bedre enn standardlinsa til slike ting i hvertfall. En blender på 5.6 ved 300mm er jo ikke rare greiene.

Etter å ha bytta linse, fiska ut utløsersnor og fått frem stativet kunne jeg liste meg til en bedre posisjon.

Vi er fortsatt usikre på om den fikk ferten av oss eller ikke. Den var i hvertfall svært rolig, men om den var særdeles trygg på seg selv og situasjonen eller om den ikke hørte oss vet jeg ikke.

Her ser dere de beste bildene jeg fikk i dag. Det siste bildet er litt uklart, men det var litt artig siden den klødde seg litt på haka 🙂

One Reply to “12-tagger”

  1. […] Det ble tid til en liten fototur på lørdag også før vi dro på tur for å finne elg. […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.