Frida og Lotta

Frida og Lotta

Frida og Lotta

Her er Frida og Lotta! Om bildet skulle være for groggy til å avgjøre hva slags vesener de er, så kan jeg avsløre at de er marsvin. Vi har lenge ønsket oss dyr, og endelig har vi altså fått oss marsvin.  Frida og Lotta er glatthåret blandingsrase og 6 uker gamle søsken.

Frida er den lyse, og hun er kvikk og litt rampete (hun erter på seg søstra ved å nappe borti henne).  Lotta er roligere og mer forsiktig, men ser ut til å ha lederskapet.  Hun krever ofte å få det store huset for seg selv, og det er dette de begge tyr til om de blir skremt veldig av et eller annet.  Det lille buede huset er kjekt å ha når man vil gjemme seg bort og søstra er i dårlig humør 🙂  Det hender de bytter.

I turen hjemover fra en dyrebutikk i sentrum befant de seg i en relativt liten pappeske.  Vi reiste hjem med T-banen.  Det var kanskje ikke det beste valget, for de ble nok litt skremte av alle lydene.  Vel hjemme satte vi esken ned i det klargjorte buret.  Det tok flere timer før de turte å stikke hodene ut.

Nå har vi hatt dem i tre dager, og det har skjedd store forandringer.  De er ikke lenger redde når vi står og snakker rett utenfor buret.  Nå kan vi også stikke hånden inn, og de stikker hodene ut av husene sine og spiser høyet vi holder i hånden.  Vi har prøvd å lokke med godsaker som gulrot, agurk, persille og salat, men det er de ikke så interesserte i.  Vi mistenker at de ikke har spist så mye av dette tidligere siden de mot alle normer ikke foretrekker dette fremfor høyet som de har tilgang på hele dagen.

Til slutt i kveld begynte de å gå rundt hendene våre inne i buret.  Forehåpentligvis får vi lov å stryke dem under haken snart med en pekefinger 🙂

Bildet er tatt med mobilkamera.  Delvis fordi det er lettere å ta bilde mellom sprinklene i buret, men mest fordi speilrefleksen nok ville skremt dem med alle lydene.  Det får komme når de er mer fortrolige med oss.

One Reply to “Frida og Lotta”

  1. De var søte! Marsvin er nok noen av de lettest-skremte dyr. Lykke til med tamming 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.