Blue Proximity

Jeg kom over en veldig artig pakke til Ubuntu Jaunty (Linux distroen jeg bruker) her i dag, blueproximity.  Programmet kan også hentes her.

Blue Proximity knytter seg til telefonen min med bluetooth og monitorerer signalstyrken min.  Når signalet blir for svakt låser den maskina mi.  Når jeg så kommer over signalstyrken så låses den opp igjen automatisk.

Så når jeg nå runder hjørnet på kontordøren min låser den maskina så ingen kan snuske på den (ikke at jeg på noen måte mistenker at noen vil det, men security first på en maskin med kundedata).  Når jeg kommer tilbake er maskinen ferdig opplåst.  Jeg ser aldri skjermspareren mer, men syslog’en kan fortelle meg at maksina har vært låst mens jeg var borte.  Kult, ikke sant?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.